Ja men ja?

Åter till renoveringen som just nu står ganska still: Projekt flytta vindsgarderobsdörrn var ju visst lite omständigare än jag trott. De råkade visa sig då de drog igång att bakom lilla gipsskivan så var de hejsan hoppsan en bärande timmetvägg?! Jaa... Då blev de ju genast lite mer omständigare än att "bara" såga upp ett nytt hål å tjoff å bang å klart. Men de är genomförbart, de blir en aningen mer jobb bara.

Har suttit och ritat på nya framsidan på huset med, blir en del förändringar till det bättre. Allt gick dock inte att genomföra tyvärr, tack vare en bärande vägg och knepigt med planlösningen inomhus.

Färg är numer inhandlat så nu ska Felix´s rum snart stå klart. Ska bara måla nån gång till och sen tapetsera, ska bli KUL! =) Sen är de projekt inre hall som står på tur, de kommer bli stor skillnad! =)

Lilleman 1 år!

Igår fyllde Felix 1 år och dagen var kantad av mys och bus. På kvällen kom fisens mormor, morfar, morbror å tant Marie på lite mat. Paketen var inte ett dugg roliga, snöret däremot var skitroligt! Roligast av allt är ju ändå att få buuuuuuuuusa med alla!

Hjälper(?) sin mor att få iordning


Full i bus och förbaskat snabb i vändningarna!



Tyvärr var det inte enbart en glad dag igår, vi fick ta bort katten mitt i allt =( Stackarn var totalt sönderstressad av flytten och kände sig inte hemma i nya huset. I tre veckor försökte vi med allt men de gick inte att få katten att sluta kissa inne och bli lite mer harmonisk. Inte ens veterinären hade fler förslag =/

Shopping å småpyssel

Idag har jag å lillfisen roat oss med att shoppa lite. Felix fyller ju hela 1 år nästa vecka så det blidde en del paket idag. Känns overkligt att det redan gått ett år sen han kom till oss, tiden har ju bara sprungit iväg! Idag blev de en del mjuka paket, alla kan ju inte innehålla leksaker =)

Det märks att han börjar bli en stor pojke nu, massvis har hänt bara de senaste veckorna! Han har upptäckt sin egen vilja, han har upptäckt att det går att testa(provocera) omgivningens reaktioner, han har börjat gå små korta rundor, börjat testa att klättra på det mesta, ätit sin första portion med pappalagad mat helt själv(mammas mat duger ju inte, knasunge!) Visserligen åt han med händerna men tjoho vilken aptit! Massor händer och det säger ju bara *pang* om allt! Det enda jag nu ser framemot och väntar på är att de första tänderna ska kika fram. Men visst, han är förbannad söt när han är tandlös! =)

Annars så är de massa småprojekt och pyssel vi grejar med. Kärleken drar en del ny el och byter ut lite kontakter och brytare. Det sitter ju dimmrar överallt och det är väl en i mitt tyckte inte en optimal funktion. Man har väl ljus på eller ljus av? Sen går de ju inte att använda lågenergilampor i en dimmer..... Ska försöka köpa lite färg framöver så jag kan få klart Felix rum, det är ingen panik för jag har ändå inte tid att tapetsera inom de närmaste veckorna =)

Sparlåga

Nu är de lugna puckar på Nygård som gäller. Renoveringen av Felix´s rum står still, vi har inte en droppe färg kvar och tur är väl det. Felix och jag är förkylda så de är inte många knop vi gör nu, insåg på förmiddagen att det bara var att ställa in promenaden. Fanns ju egentligen inga alternativ men det hade varit så kul att få visa lilla huset på prärien för tjejerna. Men om två veckor kanske de kommer för till veckan är vi inbjudna till Jessica och Melker på lekstund.

Annars kommer snickarn till veckan och projekt "flyttavindsgarderobsdörren" startar. Det verkar bara ett enkelt projekt, iaf i mina ögon. De är väl "bara" att ta fram lilla tigersågen, mäta och såga upp ett hål? Regla lite, upp med dörrkarm å tjoff dit med dörrn? Och regla lite där den satt förut, få dit en liten gipsskiva å isolering och pang upp med lite ny panel? Verkligheten ser troligen ut annorlunda....

Men SEN(efter Felix´s rum) kan projekt sovrum starta! Eller ska jag ta ingångshallarna? Eller trappen och hallen där? Eller listerna å fönsterfodret i badrummet? Eller alla innedörrar? Eller....... ?

Eller näe, vi tar ett skumbad och njuter lite istället!! =)



Projekt Barnrum

Nu har jag dragit igång projektet att få iordning Felix´s rum, de kommer bli strålande! Svårt egentligen att misslyckas då det såg ut som en bastu innan ;)
Har hunnit grunda allt samt strukit väggarna en gång med täckfärgen. Taket ska oxå få sig samma behandling ikväll. Några strykningar av den sistnämda färgen samt riva tapeter och tapetsera återstår. Tapeten som sitter där nu är lite väl puttinuttig =)

Före:                                                               Efter:

                         


De första stapplande stegen!

Jepp, nu har lilleman tagit sina första stapplande steg! Hela 4 stycken blev de innan han gick ner på knä =) Med tanke på hur bråttom han har så är de stort att han har tid med att försöka lära sig att gå *skratt* Vi får se om han övar sin nya färdighet något mer under helgen. Sen blir det definitivt slut på friden för sen är han verkligen överallt! =)
 
Något säger mig att steget från att gå till att springa är väldans kort?

Tadaaa!

Nu har vi fått låna mobilt bredband för vårt kommer inte förrän om sisådär 2-3 veckor sa Telia(alltså 4-6 veckor). Nu kan man kika mailen och ge er alla som spänt väntar på att få se hur de ser ut här lite bilder =)



Såhär såg de ut före,                                             Såhär ser de ut nu,
detta är en av visningsbilderna.                    dock saknas handtag och knoppar.


                                            



Kort på vardagsrummet kommer imorrn då de är lite bättre ljusförhållande för fotografering, orkar inte rota fram systemkameran nu(ja, jag är lat, jag vet!) Lillfisens rum är påbörjat men de blit ett lugnare tempo där. Första omgången med kvistlack är gjord, bara en kvar innan de är dags att gå över med grundfärgen =) Tapeter är inhandlade, har ju flera rum med lika stor/liten tapet-åtgång så jag kan inte bestämma mig riktigt för vilken som hamnar i Felix´s rum. Tapetsera för första gången ska jag iaf göra, ska bli intressant hur de går!





Flytten är klar!

Nu är vi på plats på Nygård och åh så gott att flytten är klar =) De gick väldigt smärtfritt och var i min mening väldigt lätt att flytta. Nu håller vi på att ställa iordning såsom vi vill ha de, de tar tid att få upp belysning, gardiner, tömma kartonger etc. Så de roar vi oss med nu =)

Vardagsrummet är tapetserat, köket är under projekt. Där var ju köksluckorna i den härliga(?) färgen terrakotta, nu är de vita. Nån lucka är kvar att måla, hann inte allt under helgen. Inga bilder idag då alla attiraljer för att få in korten är i nån kartong nånstans så de kommer senare!

Nu ska jag försöka göra nåt mer vettigt, kan ju inte sitta här och slöa =)