Badhuset idag igen!

Lilleman är för rolig, han måste känna på sig att de är dags för badhuset på tisdagar för är de en dag som sömnen funkar klockrent på så är de just idag! Annars kan de verkligen vara svajjit men nu: ICKE!! =) Visst sa jag till honom inför första dagen att han var tvungen att vara utvilad tills vi skulle dit men trodde aldrig han skulle lyssna ;)
Snart 2 timmar han har sovit utan ett pip engång, wooow! Annars brukar han vakna efter 40 min å vara ledsen å kräva att jag ska sova brevid sen om han ska sova längre.


JAAAAA!!!!!!!!!

VI SKA BLI HUSÄGARE!!!!! Idag var vi och skrev på köpekontraktet med mäklaren och säljaren, 30 okt blir de vååååååårt! Det var på håret en sväng, kl 16 ringer mäklaren och informerar om att vi skulle träffas allihop vid 19 för att skriva på. När säljaren dyker upp informerar hon att en till intressent ringt henne och erbjudit henne först 50 000 mer än va vi skulle ge och sen 75 000 mer. Men hon ville hellre att vi skulle ha de *PUUHH* =) Där hade vi TUR!! Ännu bättre är att vi får överta hennes lån så räntan är sååå mycket bättre än vad som erbjuds nu, de blir en del de med!

Naturligtvis så krånglar de att lägga upp bilder så de kommer någon annan dag!

Fest?!

Ikväll ska vi på fest! Helt otroligt, Erik har ju varit på krogen flera gånger efter vi fått Felix men inte jag. Har ju inte riktigt varit sugen så senast jag var ute var nog.... hmmm.... december -06! Så de är ju på tiden om man säger så att jag oxå går ut =) Lillfisen är nyligen hämtad av mormor å morfar å ska spendera natten där så vi får sova lite imorrn, LYX! Lillen har varit här idag igen och grejsat lite ute med trimmern, resultatet blir skitbra. De är ju liksom ett heltidsjobb att sköta denna trädgård då den är så stor å lagomt tills man gått över hela med allt som ska göras, ja då är de bara att börja om då allt växt upp igen =) De är så underbart att ha familjer som ställer upp till 110 %, vi älskar er allihop!!!!

Håller på att färga håret så jag blir riktigt snygg ikväll, fest-outfiten är inhandlat, en vinare likaså =)

Trevlig kväll på er allihop!


IHHH!!! =)

De är inte sant!! Möte på söndag med berörda parter! Nu är jag nervöööööööös å förväntansfull =)

Håll tummarna!

Lyckan verkar stå oss bi, håll tummarna för att de kommer gå vägen!!!


Shopping

Idag blidde de en shoppingtur med Lillen, väldigt kul att du ville med! =) Felix gillade de oxå, konstigt vore annars då allt vi handla var till honom. Han fick lite nya leksaker samt sina första par skor, de var riktigt coola. Men visst, coola saker till en cool grabb ;)

Idag har de varit sånt underbart väder så vi passade på att vara ute och käka lite gräs(!) när vi kom hem. Eller ja, ute var vi men de var lilleman som stod för idisslandet =) Vi var även med och hjälpte Lillen med ljudbygget, Felix älskar att få vara med där allt händer!

"De är såå synd om mig, får bara gräs att äta"



"Jag kan allt krypa, men de går inte så fort"



"Åh va kul de är att få vara med!"



Nya dojjorna



"Se va bra de går!"




Kvällsgos(kvällsbus?)

Idag har Lillen varit här och grejat hela dagen medans vi har varit på badhuset och plaskat. Jag var ju även och ryckte in på jobbet några timmar då vi hade föräldramöte så när jag kommer hem så är hela gräsmattan klippt á la golfbanekort å så är de trimmat runt huset mm. TACK!!!!!! Du är guld värd älskade lillebror!! *puss*

Klockan drog sig även mot nattning för lillfisen men lite gos hann vi med, lägg märkte till betoningen på lite ;)

"Se, jag kan ligga still å mysa!"


"Jag låg ju still i 10 sekunder, NU får jag väl busa?!"



"Men du morsan, va är de där för vita saker i munnen? Såna har inte jag!"


Ingen badkruka här inte!

Som jag skrivit tidigare så är ju lilleman inte direkt rädd för vatten... Snarare tvärt om! Ser han att nån av oss hoppar in i duschen så SKA han med, han får till riktigt höga fina toner om de inte sker på studs! Oftast blir de duschen för lilleman, när vi brukar badbaljan blir de lite... hmm.. blött runtomkring?

Pluttis plaskar så skummet yr!




"Undrar om detta går att äta?!"



"Visst blir jag ren å fin!!"


Makeover?

På torsdag är de inplanerat att de blir en tur till Arvika, har en del ärenden att fixa. Prio ett är att inhandla hårfärg! Himmel som jag ser ut nu! Man ser ju inte klok ut på en fläck! Sen skulle de sitta fint med ett besök på Lindex och försöka hitta något till mig! Är brist på en del i garderoben så den behöver fyllas på. Sen är de väl de traditionella att kylskåpet å frysen skulle behöva fyllas upp litegranna, inte de roligaste man gör...  Men men, bara jag får nån god mat under dagen så går jag med på de mesta!

Lillen behövde hjälp med att greja lite med lägenheten innan flytten så då ställer ju systeryster upp =) Då blir plutten glad då han får umgås med sin älskade morbror! Å morbror blir nog inte så ledsen han heller ;)

Här är de tempo som gäller!

Himmel vilket tempo lilleman har! De ska hända något hela tiden, annars är de trååååååkigt tycker han. Visst de är kul men man är ibland lite väl sliten då pluttis somnat för kvällen.
Här är han i full färd med att klättra och ja, han han kröp även igenom på översta hyllan där....



"Bäst att dra upp byxorna så jag inte halkar när han ska klättra på grinden!"


"Ska hålla ena handen bara, jag är ju stor grabb nu!"


Sist men inte minst så hade hans älskade morbror varit i Årjäng på mârten, shoppade en klockren t-shirt åt lillprins bus
=)


Babysim-start idag!

Vi kom ju med i fortsättningsgruppen på babysimmet, jippie! Idag var första tillfället och jag var liite nervös över att de skulle krocka totalt med sovdags å matdags för lilleman men neeeeeej då! Prinsen sov i tre(!!) timmar, vaknade kl 14 å åt en hel burk, alltså lugna puckar på den fronten! Men de innebar ju att min lunch gick åt pipan då lilleman krävde att jag skulle ligga brevid i 2 timmar då han sov. Eller iaf tills han hade somnat om efter mardrömmarna men inte vågar jag lämna vilden själv i vår säng längre så jag tog en tupplur jag med =)

Iaf, när pluttis ätit var de ju bara att dra in till stan, hann med ett besök på McD och under tiden den gourmetiska lunchen intogs kom Frida och sen Lillen och pratade lite. Alltid lika kul att träffa dem båda. Lilleman tittade läääääänge efter sin älskade morbror då han åkte!!! =)

Babysimmet var iaf myyyycket poppis även denna termin! Alla leksakerna var kvar och de var ju väldans roligt! Allt skulle undersökas, helst på samma gång. Flera krypsteg tog han till och med, där dög de minsann! Efter ungefär 511 kallsupar och 13 liter svalt vatten så var de dags att kliva upp och få på oss kläderna igen. Men de är ju såå mycket roligare att smita från mamma och undersöka allt i omklädningsrummet istället! Å speciellt å prata med de andra bebisarna å sno deras nappar =)

Stora röjardagen!

Idag har vi grejat ute en hel del medan Felix var hos mormor å morfar. Först röjdes verandan från möbler och allt annat som stod där. Eldade en del skräp och sen dagens höjdpunk: RÖJA! =) En Malin med en motorsåg i händerna resulterar i en maaaassa körsbärsträd nersågade! Men jag fick bara köra slut på en tank för sen tog Kärlekens ork slut. Kan nästan förstå honom  för de blir ju en hel del som ska fraktas bort, ändå hjälpte jag till med de med. Men nu är de lite bättre iaf men fortfarande finns massor att såga ner ytterligare men de får bli en annan dag. Brorsan var med han oxå å han tyckte jag skulle bli skogshuggare, han ansåg att jag passade bra som en sån! =)  Se själva!




Efter vi grejat skulle jag å brorsan hämta pizza. Allt var lugnt tills vi kom tillbaka hem och skulle stänga av bilen(mor å fars) Då ser vi att de ryker under huven, hoppsan kokar den? Men tempmätaren visade normal temperatur? Hmm, öppnade motorhuven och såg lågor. Tjohoo! De brann ju litegrann!! Efter en liten undersökning efter att vi släckt så verkade de vara lite lite olja som antänt och smält isoleringen till motorvärmaren. Inte konstigt att de kom lite lågor då för de blir ju ganska varmt runt turbon, grenröret å downpipen! Men lite läskigt var de =)

Hårt arbetande småbarnsmamma

I vanlig ordning(sen en månad tebax) så jobbar jag ju fredagar. Är underbart kul att få komma ut och de är ju rena rama lyxen att få sätta sig till bord och få tre mål om dagen. Visst är de ju fortfarande risk för farande köttbullar eller en nerkletad hand på tröjan men fa fan, man är ju van! =) de som jag är mindre van vid är att vara på plats kl 7 på morgonen. Då brukar jag ju sooooooova vanligtvis! Till veckan ska jag dessutom slå alla rekord genom att jobba både torsda å freda. Monsterdag på torsdag, först planeringsdag mellan 7.30 å 16. Direkt sen så är de APT mellan 16-18. Kommer jag att vara mör på kvällen? Lagomt grötig i skallen? JAJJEMEN!! Sen upp å vara på jobbet dagen efter kl 7 igen. De var ju lääääääääängesen jag gjorde sånt sist! Visserligen, de som inte dödar de stärker! =)

Imorrn är jag å lilleman gräsänklingar, kärleken jobbar över då de är Öppet hus på Verken. Han skulle hjälpa till med el mm. Undrar vad dagen har att erbjuda oss?


Promenix

Jepp, idag var vi varit hurtiga! Promenad i Åmot i lååånga backar, de är nyttigt för lilla mig de. Fika och bus efteråt och de är ju de bästa med hela promenad-grejen! =) Lilleman sov faktiskt under promenaden, jihoo! Otroligt! ;)

Hemma igen och eldar för fullt, blir så varmt å gott inne. Försöker dra ut på de sålänge som möjligt att behöva sätta på värmen igen, kostar ju lite att värma upp ett hus med direktel ;) Plutten sover nu så de är lugna puckar iaf i ca 30 minuter till innan han har sovit sin timme. Han har för övrigt börjat ställa sig upp mot de mesta, men sen försöker ju skurken att gå iväg å då går de ju sämre! Men skoj att de händer ngt iaf =)

Liten tripp till Karlstad

Simone skulle till k-d på koll på CSK och ville ha sällskap så jajjemen, Malin är inte trögbedd att följa med! =) Lillemans resa stannade på Nordgatan hos mormor, han hade de bättre där idag. Gött att få åka iväg själv nån gång ibland och ladda batterierna, dagarna hemma kan bli rätt intensiva!

Vi kom i så god tid så vi avnjöt en kaffekopp å räkmacka i cafeterian innan hon skulle in, MUMS! Längesen jag åt räkor, blir lätt så när tråkmånsen hemma inte äter skaldjur(de som är SÅ gott) Sen efter den supersnabba visiten in till läkaren så skulle vi leta upp nån hudklinik i centrum för inköp som en salva S hade blivit rekomenderad av läkaren. Efter ett besök på Mitt i City gick vi dit, S kom ut fjuttiga 895(!!!!!) kr fattigare. För EN liten flaska!! Himmel!

Ett litet besök på Ikea fick avsluta dagen i k-d, kom ut med(hör å häpna): LJUS! Jaaa, jag har väl en liten pyroman i mig, en liiiten en!

Lilleman då, jo han hade hållt igång hela dagen. Min kära mor förstod om jag var lite sliten emellanåt och längtade efter lite egentid =) Men men, idag har han sätt sig upp för första gången, ställer sig upp som bara den i spjälisen(naturligtvis då de är sovdags) Sen fann han trappan hos mormor å morfar med så jaa, den kommer de nog gå fort uppför snart! De gåt i ett ibland!

Imorrn ska vi iväg å klämma bebis! 4 veckor gammal å alldeles sådär jätteliten å söt! Längesen vi träffades jag å Johanna så de ska bli skoj. Roligt å se om de är klara med all renovering med.

Nu blir de tidig sänggång, nånting säger mig att lilleman kommer vakna en del inatt.

Slappdag i rusket

Idag har vi inte gjort många knop precis, jag å Felix smög upp imorse då vi(han) vaknat så kärleken fick sovmorron. Tände en brasa och lekte innan matklockan pekade på "frukost". Sen stod de "meeera lek å bus" på schemat, "sovning" var tydligen utsuddat idag för fy f-n var förbannad lilleman har blivit då de varit dags för de, ändå går ögonen i kors på honom. Han var ju till å me mer rödögd än vad vi var efter en veckas fylla i samband med studenten!! ;) DÅ är han trött men glööööööm att han ville sova. Kastade bestämt iväg nappen för att markera vad han tyckte om vårt förslag. Dock vann vi men de var inga långa sovstunder precis.....

Under senare delen av eftermiddan styrde vi kosan mot ch-berg för att kolla efter en lekmatta då vi har så förblånad halt golv så lillemans kryp-övningar slutar med i att benen glider isär på två röda när han försöker. Dock var den aningens dyr så vi, håll i er, åkte därifrån tomhänta! Undrar om de har hänt tidigare att jag varit på köpcentret utan att ha handlat något?

Å hejsan hoppsan så hamnade vi i Ottebol, Linda jobbade men Fredrik å Albin var hemma. Prat, bus och mys blev de innan skrutten glufsade i sig grötportionen och vi drog oss hemåt. Lilleman slocknade på två röda så de var bara att lägga över honom till spjälisen direkt. De är roligt att kunna göra vadsomhelst närsomhelst och lilleman är nöjd och hänger med på allt. Klockan var ju en bit över läggdags innan vi åkte men inga problem! =)

Å imorrn är de min tur att sooooooova =)

Promenaddag i Fjäll

Idag var de promenad i Fjäll hos Ann, trevligt att komma ut lite och träffa folk! Vi var 4 stycken idag som rullade barnvagnar för att sen(bästa med allt) FIKA!! Dock lyckades jag hålla mig undan från tårtan efteråt, strongt gjort! ;) Lilleman slog alla rekord idag igen, orkade inte hålla sig vaken innan vi skulle åka så han slocknade och hann sova i 15 min innan de var dags att dra sig iväg. Trodde ju i mitt enfald att han skulle sova vidare i bilen så de bara skulle vara att lägga honom i vagnen och gå medan han sov. Men njee, han vakna ju och var piggelin.....ända till kl 16!!! Då slocknade han äntligen i vagnen hemma och sov i hela 30 minuter! Behöver jag säga att han var en aningen övertrött? Han var ju inte direkt utsövd då han vaknade heller men höll sig vaken till 19.45 innan de små blå slogs igen.

Har hunnit gjort lite ute ikväll medan Erik och lillprinsbus handlade å tömde återvinningen. Planterade om jordgubbarna till en av pallkragarna och rensade rabatterna. Inser att de sistnämnda måste få sig lite mer omtanke och andra plantor till våren, de ser ju ut som sju svåra år just nu. Vi måste även se till att få barnvakt nån heldag under nån av de kommande helgerna för att greja ute. Massor med körsbärsträd som ska ner och låta nya växa upp, en brasa skulle passa väldans bra och verandan måste rensas inför vintern. Nån som är intresserad av att sitta barnvakt?(ey gamlingar på Nordgatan, klicka på "kommentarer" i slutet av varje inlägg så kan ni svara där! ;) )