Tjihoo!

Jag ska få pengar av kommunen som de glömt bort att utbetala då jag gick på föräldraledighet, tack! De är ju ändå över 3500kr jag ska få, passar som handen i handsken då min mobil är på väg att säga upp sig efter lång och trogen tjänst. För en gång skull så är de bli kul att handla en ny mobil, de är ju lite av det dyrare slaget.

Annars så har kvällen spenderats på Nygård, rev tapeter för glatta livet! Skitkul när de går så fort! På mindre än en timme var hela vardagsrummet klart! Sen fick Erik de otroligt roliga jobbet att bredspackla.... Då for jag och fisen hem, mys i soffan innan en liten utslagen hjälte däckade på två röda i sin säng =)


Ja, vi har ju lyckats igen!!

Varför känns de som att allt konstigt händer oss? Som nu, vi är orsaken till de lilla bank-krig som råder i A-a. Tjo va kul! *inte* "Den" banken har kört fulspel deluxe, mystiska samtal, höjningar av ränta på övertagslånet(vid det här laget tappade vi intresset om att ta över lånet) hot om betalning på avgifter á la femsiffrigt-kronorsklassen etc. Vår bank försöker få "Den" banken att inse vad de håller på med, vi har ju både muntligt och skriftligt löfte från "Dem". "Den" banken blir helvild och vill inte ha med vår bank att göra, ändå är det de som fukkat till de. Sandlådenivå!! *suck* Mäklaren tar på sig betalningshotet,  vi och säljaren behöver inte att pröjsa den "lilla" summan de kräver. Tack! En sak är då säker, vi valde verkligen rätt bank, "Den" banken kommer vi aldrig nånsin bli kunder hos!

Nu kan väl de bara gå åt rätt håll?

Idag fick vi nycklarna =)

Kärleken ringde på morgonkvisten och berättade att vi fått nycklarna till huset. Himmel vad glad man kan bli över en sån sak! Vi fick nycklarna till VÅRT hus! Det firade vi genom att packa in så mycket kartonger det var möjligt i två bilar och rev iväg under kvällen. Mor, far, lillebror, Henke, C-J, Lina, Emil & A-C kikade förbi och gick rundtur och inspekterade. Samtliga kunde typ konstatera att det skulle gå åt lite färg... Nähä!??! =) Kom att tänka på att då inte färgaffärn har 20-liters hinkar med vit färg, går de att beställa hem en tankbil med färg?? Jag tyckte det gick åt mycket färg till nuvarande huset men de är en piss i havet om man jämför med Nygård.

Pluttis ska till farmor och farfar på fredag och spendera natten där, då drar vi igång och tapetserar vardagsrummet för glatta livet. Eller vi och vi, mor å far heter de, jag ska roa mig med ett par tre burkar kvistlack å en pensel tror jag samt stå för matagning/fika/underhållning. Kärleken ska nog passa på att köra lite kartonger, men nån vända ska han allt få sällskap =)

Nästa gång vi ska till Huset ska jag försöka komma ihåg kameran så ni får se lite fler bilder!


Inte länge kvar nu

Vi är aningens otåliga här hemma nu, de är nedräkning deluxe nu =) På torsdag skriver vi de sista pappren men eventuellt så får vi nyckeln redan på måndag eller tisdag. Uthusen har vi ju redan tillgång till och vi har kört istort sett allt från garaget +våra uthus dit. Så nu är de typ bara alla saker i huset kvar som ska flyttas innan vi bor på Nygård. Ska bara tapetsera om vardagsrummet först, de andra rummen går ju att ta lite pö om pö.

Idag har vi gjort flera fynd i möbelväg, ett runt köksbord med två iläggsskivor samt en ny tv-bänk, Ikea´s Leksvik. Båda helt gratis! De kallar jag fynd! Nu är de bara stolar kvar som ska inhandlas =) En kökssoffa skulle iofs sitta fint med!

Nu längtar jag faktiskt till julen, julpyssla och få de mysigt. Känns som att vi gick miste om julen litegrann förra året så iår ska vi ta igen de.

Elin och Emil kommer hit imorrn på promenad och fika. Ska bli kul att få se dem igen, de var ett tag sen nu =)

Enligt önskemål...

Här kommer bild på köksluckorna, grundmålade samt målade 2 ggr med vanliga täckfärgen. Struken en gång med bruten lasyr)lackfärg?), slutlackad 2-3 ggr med klar lack för att få en tåligare yta. Handtag från Ikea.
 





Full fart!

Nu har vi ett tempo som går i 150 ungefär, tiden räcker knappt till något känns de som. Mycket ska fixas inför flytten, många man ska umgås med och sedan ska ju allt packas! =) Lilleman är överallt samtidigt och de gäller att ha armar som en bläckfisk och ögon i nacken. Kanske därför de känns som om tempot går i 150?
Jag är rastlös som få och vill ha nycklarna till huset NU! De blir tufft att riva tapeter, fixa underlaget och tapetsera från torsdag kväll till lördag fm. Men de _ska_ gå, jag är envis =)

Pärlan är bortbytt, med stor sorg i hjärtat! eller ja, Erik bryr sig inte nämnvärt men jag gör! Fina bilen som går som ett skott =(  En S60 står på backen istället och den är jag väl inte riktigt lika nöjd med, visst den går bra men den lever ju sitt eget lilla liv och gör som den behagar.... Den ska iaf säljas och nåt annat ska införskaffas istället. Den drar ju nåt så kollosalt mycket bensin så man skulle ha behöft ett eget bensinbolag för att kunna finansiera drivmedlet.

Jobb imorrn med, hoppas de blir en rolig dag med ungarna och personalen. Längesen vi jobbade alla en fredag känns de som.

Ska nu krypa ner till kärleken i bingen och snosa honom i nacken, hålla om honom och somna gott =)

Mysfredag!

Åhh va jag hade önskat att få ha legat kvar hos grabbarna imorse! Hade kunnat göra vad som helst för de.... knatar upp, gör mig iordning och drar till jobbet. Kommer dit och inser att vi har 4 ungar på hela dagen, på fyra personal!! Ehh? Jaha? Vilken roligt dag! Eller inte.... Då passade de alldeles ypperligt att ta ut lite komp =) Åkte hem halv 10 till mina grabbar, alla tre =) Lillebror var oxå hemma och grejade lite med bilen, nyklippt å fiin va han!

På eftermiddan drog vi till prästängen så pluttis fick rasa av sig ordentligt och busa massor med farmor. Det finns ju massor med roliga saker hos farmoroch farfar som bara måste undersökas! =) Jag passade på att åka till Decorama en snabbis, skulle bara kika.... Men "råkade" komma tillbaka med tapeter till sovrummet och hallen på övervåningen till Nygård... Ooops! =)

Annars så spenderas dagarna mest såhär:
"Jag hjälper dig lite mamma och packar, de är väl snällt!"


Vi lever lite spartanskt just nu =) Lite gammal bild dock, nu är de en aningens fler kartonger i högen =)


Promenad med mammorna

Idag var de dags att rulla barnvagn i Flogned, Jag, Thesan, Maria och Ann var hurtiga och gick. Mia och Ella var smarta och kom till fikat, så har jag oxå haft lust att göra ibland! ;) Troligen var de sista gången vi hade promenaden hos oss iaf här i Flogned, sen får de vackert komma till Ränkesed för promenad! =) Ungarna lekte och busade en del, nu är de riktigt skoj att se Felix och Viktor tillsammans, samspelet börjar ta fart ordentligt! Lilleman kan peka ut Viktor och även Thesan, han förstår att de hör ihop.

När samtliga åkt hem smällde plutten i sig en hel burk mat på två röda, han var såååå trött så vi kröp ner tillsammans i vår binge och somna, myyyys =) Vakna 2 timmar å 20 min senare av att pappsen höll på att laga mat!

Vi pälsade på oss allihop och gick ut för att greja iordning pärlan som ska lämna vår ägo på lördag om allt går som de är tänkt *tåriögat* Tog och varmkörde pärlan en sista gång, känns snopet att inte få avsluta bygget helt och hållet. Vi var ju på så god väg!!

Bara 14 dagar kvar tills sista kontraktet skrivs och vi blir husägare på riktigt. Troligen bara en halv vecka kvar innan vi har nycklarna i vår hand.... LÄNGTAR!

Måndag igen!

Efter en lite rotig natt med en förkyld son så behövde jag komma ut och göra ngt. Alltså tog vi en tur till ch-berg och fyndade ännu mer tapeter till 2 hallar nere samt ett av smårummen på övervåninen. Älskar att göra fynd, de är mer sport i det =) Förresten så var vi ju på Nygård i lördags och mätte lite osv, pratade lite med säljaren. Hon tyckte inte vi behövde vänta tills den 30:e för att skriva kontrakt och sen överlämna nycklarna utan de kan vi få bara hon städat ur huset vilket hon troligen är klar med till helgen! Så om de blir så då kan vi börja köra smågrejer redan om en vecka!! Tjiihoo!!

Men innan vi flyttar in så ska vi tapetsera vardagsrummet, färgen som är där nu är inte riktigt i min smak =)



Efter Ch-berg så hamnade vi hos Thesan å Viktor. Sjusovaren hade tid med att leka efter ett litet tag =) Fika, lek och bus stod på schemat och sen när vi kom hem så var lilleman så otroligt trött så han bara grinade och orkade inte äta fast han borde vara riktigt hungrig. Somnade på två röda men orkade bara sova 40 min som vanligt på em. Hur 17 får man ungen att sova längre, de är ju tydligt att han behöver de!?!

Veckohandling för mig efter middagen, bra mycke enklare då vi numer har veckoplaneringen av matsedeln att gå efter! =)

Ehh...jaha?

Vi hade ju stora planer på bautabrasa i helgen. Fick sms runt 13-snåret av kärleken: "Sådär! Nu har jag å din bror eldat färdigt, nu är de typ 2 kärror till tippen kvar."  Jaha, men jag då?! Jag vill ju oxå elda lite =(
Iofs så blev de ju tid över till att åka till Nygård imorrn för att mäta lite alltmöjligt. De är kul! Hoppas mitt tapetfynd räcker till vardagsrummet, då blir jag väldans nöjder.Ska se om de går att göra fler fynd, måste bara veta hur mycke de går åt i de andra rummen. Ska bli skoj att få se de när de är tomt, ett steg närmare att bli vårt hem =) Nu är de bara 20 dagar kvar till vi får nycklarna!

Just de ja, nu ÄR de tantvarning!  (får Ola rätt Thesan?), veckoplanering på matsedel är gjord för flera veckor framåt, de är såå tråkigt att försöka komma på dag för dag vad man ska äta. Tack vare
www.arla.se, www.tasteline.com och www.recept.nu fick man mer inspiration till goda middagar!

Hejsa Malin!

Heja Malin, friskt humör, de är de som susen gör! HEJA HEJA HEJA!!  Japp de går såå bra så. Lite grinigare än vanligt med de går väl över(hoppas Erik)

Imorrn blir de Arvika och släppa lös vilden hos mormor å morfar. Så får de slita lite oxå! hihihi! Då ska jag passa på att smita ner på stan och kolla på present till Liam som fyllt år samt byxor till fisen. Han drar iväg nåt vansinnigt på längden så flera byxor är redan förkorta, inhandlade för en månad sen bara!

Annars då? till helgen kommer vi slita som djur igen, då är de stora brasan som kommer värma upp halva Flogned som ska tändas samt att de kommer köras ett x-antal kärror till tippen. Men sen är iaf alla uthuset rensade förutom all ved som vi ska ha med oss. Sen är de ju bara insidan kvar men då vi ha rensat så bra så är de "bara" att packa allt.... Jag är rastlös och vill flytta NU, eller helst igår. Ser framemot detta som bara den, ett eget hus att greja med och göra iordning.

Nu ska jag gå å mysa med kärleken, är gosesjuk som bara den =)

Vad håller jag på med?

Fick i lördags den briljanta idén att sluta snusa... då verkade de vara en bra idé... fråga mig igen nu två dagar utan snus!! Jag är ungefär lika munter som en sibirisk tiger och kärleken har av nån konstig anledning redan gått å lagt sig? Motgångarna ikväll har (enligt mig) varit många: de trådlösa nätverket krånglar=suuuuupersegt internet, Vissa tangenter på den bärbara ät utslitna=irritationsmoment, Katten har klor=ont, Lindex.se har slut på plyshbyxor i pluttens storlek=en stor bedrövelse, min bil vägrade starta förut=katastroooooof, de är aplänge kvar tills vi får huset=en ännu större bedrövelse, touchpaden vägrar funka som den ska=ilska. Erik kanske försökte få mig förut att läsa mellan raderna då han föreslog att jag skulle åka å köpa snus? Kan de vara så?


Bilder på huset =)

Sedär! Nu funkar de att ladda upp bilder, tack för hjälpen Håkan!

Här är huset vi köpt och ska bli gamla i!


Balkongen å verandan ska göras om.


Mysig huvudentré  på baksidan


  
Husets hjärta! Köket ska oxå bytas ut på sikt men funkar bara de blir en annan färg på luckorna =)

De andra bilderna vi har är inte så bra tagna så de kommer bli mer när vi får tillträde och renoverar lite. De är en del att göra men de ska bli KUL!! Kul att få göra iordning som man vill ha de, kul att ha ett eget hus som man får göra vad man vill med. 

30 Okt blir de vårt, då blir de intensivt med tapetsering och flyttning för att försöka få iordning tills Felix fyller 1 år. Sen får man ju inte glömma att de bör se någorlunda ut till julen.